Ванилата стана поскапа од среброто

-Главната причина за високата цена е циклонот кој минатиот март го погоди Мадагаскар и уништи многу плантажи. А и покрај надежите дека растот на цената ќе запре, тој и понатаму се држи на високо ниво затоа што побарувачката е доста голема, вели Јулијан Гејл, аналитичар на пазарот на суровини во компанијата ИЕГ Ву.

Share
Прочитај повеќе