Ваучери од 12.000 денари за летување во домашните хотели – јавен повик за одмор на работници со ниски приходи

Министерството за економија денеска го објави јавниот повик за реализација на мерката- организиран одмор на работници со ниски приходи чии месечни примања во семејството не го надминуваат нето износот од 30.000 денари.

Share
Прочитај повеќе

Бектеши: Неделава ќе биде објавен огласот за ваучерите за домашен туризам

Веќе е подготвен огласот за ваучерите за домашен туризам од страна на Министерството за економија и во текот на неделава ќе биде објавен, најави денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

Share
Прочитај повеќе

Од утре може да се користат ваучерите за летување

Агенцијата за туризам очекува годинава од домашните гости да бидат остварени повеќе од два милиона ноќевања, бројка во која значителен удел ќе имаат токму ваучерите.

Share
Прочитај повеќе