Сончева електрична централа и ветерен парк се двете нови стратешки инвестиции во енергетиката

Владата на редовната 106-та седница, на предлог на Комисијата за стратешки инвестициони проекти, со посебни одлуки ги утврди како стратешки инвестиционите проекти на Друштво за производство на енергија ЕФТ „Солар“ дооел Скопје и на Друштвото за производство, трговија и услуги „Ветерен Парк Вирови“ дооел Скопје.

Share
Прочитај повеќе

Нова инвестиција – ветерен парк од 40 милиони евра во Богданци

Инвестицијата во ветерна електрана од 30 мегавати на подрачјето на општина Богданци е со вредност од над 40 милиони евра.

Share
Прочитај повеќе