Николовски: Заедно отвараме можности за модернизација на Факултетот за Ветеринарна медицина

Вчера министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, придружуван од директорот на агенцијата за храна и ветеринарство – АХВ, Зоран Атанасов, се сретна со деканот на Факултетот за ветеринарна медицина, Лазе Пендовски, на која се разговараше за можностите за капитални инвестиции во модерна и современа опрема и воведување на нови методи за испитување.

Share
Прочитај повеќе