Македонските винарници промовирани во Швајцарија

При претставувањето на македонските вина посебен акцент беше ставен на сортата вранец, како најзначаен претставник на македонските вина, а беа организирани две Мастерклас дегустации за вранец, кои ги водеше реномираниот вински сомелиер и вински новинар Карстен Фус.

Share
Прочитај повеќе

Македонски вина претставени во САД

Македонски вина минатата недела, покрај промоцијата што ја имаа во Сингапур, беа претставени и на промоција во САД, а на почетокот на ноември ќе се промовираат во Данска. Претставувањето на вината е во организација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанаство во соработка со здружението „Вина од Македонија“.

Share
Прочитај повеќе

Промоција на македонски вина во Сингапур

Со звуците на македонскиот кавал, под слоганот „Богатство од стариот свет“ денеска и во следните два дена со поддршка на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе се одржи промоција на македонските вина во Сингапур. На промоцијата се присутни сомелиери и претставници од најголемите дистрибутери на вино од Азија, што претставува добра можност за зголемување на извозот на македонското вино.

Share
Прочитај повеќе