Хемиски и бактериолошки неисправна водата за пиење во пет села во Виничко

Водата за пиење од локалните водоводи во три села во општина Виница има зголемена физичко-хемиска неисправност што е утврдено со последните испитувања што ги направиле стручни екипи од Центарот за јавно здравје од Кочани.

Share
Прочитај повеќе

Неисправна водата за пиење од водоводите во четири села во Виничко

Зголемена физичко-хемиска неисправност на водата за пиење од локалните водоводи во три села во општина Виница е утврдена со последните испитувања што ги направи Центарот за јавно здравје од Кочани.

Share
Прочитај повеќе

Планот за есенската сеидба во Виничко реализиран со 99,5 отсто

Сеидбата на земјоделските култури во текот на есента во општина Виница е реализирана на 650 хектари од планираните површини, со што планот е исполнет со 99,5 отсто.

Share
Прочитај повеќе