Кина нема да увезува замрзнато месо: На него вирусот може да опстои и до три месеци

Земјата ќе го запре увозот на замрзнато месо и месни производи. Оваа одлука е донесена поради новите случаи позитивни на Ковид – 19. Минатата недела беше затворен најголемиот пазар во Пекинг,  на кој се продава месо, риба и овошје и зеленчук.

Share
Прочитај повеќе

Битола со свој пункт за скрининг на корона вирусот

2.Побарана е сосласност од СВР Битола општината да добие дозвола да преземе мерки, сите возила кои влегуваат во градот да поминат преку „дезинфекционо корито“.

Share
Прочитај повеќе

17,9% од заразените со корона вирус не покажуваат никакви симптоми

Двете истражувања посочуваат на тоа дека многу луѓе се шетаат надвор несвесни дека го носат вирусот во себе и дека потенцијално го пренесуваат на други. Тоа значи дека само затоа што се чувствувате добро, не значи дека треба да излезете надвор и да ја ширите заразата, нагласува Forbes.

Share
Прочитај повеќе

ФАО: Нема докази дека добитокот и домашните миленици можат да го пренесат корона вирусот (COVID-19) на луѓето

ФАО континуирано ги следи и споделува информациите за состојбата со корона вирусот на глобално ниво и ги координира активностите за превенција, подготвеност и откривање кај животните во соработка со СЗО и ОИЕ, по принципот на единствен здравствен пристап One Health.

Share
Прочитај повеќе