Неисправна водата за пиење од водоводите во четири села во Виничко

Зголемена физичко-хемиска неисправност на водата за пиење од локалните водоводи во три села во општина Виница е утврдена со последните испитувања што ги направи Центарот за јавно здравје од Кочани.

Share
Прочитај повеќе

ЈП “Стрежево” и ЈКП Водовод Битола потпишаа протокол за снабдување со сирова вода

Со протоколот се уредуваат условите и начинот за снабдување со вода, односите меѓу давателот и корисникот на услугата, со цел достапност до доволно количество квалитетна вода за потребите на граѓаните, во согласност со начелата за одржливо управување со водите за пиење и заштита на човековото здравје.

Share
Прочитај повеќе

Битолски „Водовод“ почна соработка со ЈП „Водовод“ од Призрен

Гостите од Призрен посебно се интересираа за системот СКАДА кој овозможува автоматско управување со распределбата на водата, откривање на загуби на вода и сигнализира промени во системот, посочи Горан Козаров, генерален директор на ЈП „Водовод“-Битола.

Share
Прочитај повеќе