Променливото време и врнежите добредојдени за земјоделството

Топлото време со температури и над 25 степени во претходните денови, ги изнесе земјоделците на нивите. Ваквите температури, натпросечни за овој период на годината, беа добредојдени за културите кои имаат потреба од повеќе сонце за развој.

Share
Прочитај повеќе