Врнежите добредојдени за земјоделството, временските услови поволни за почеток на подготовки на површините за есенската сеидба

Влажниот бран што ја зафати земјава не е доволен за целосно решавање на проблемот со сушата, но е добредојден за земјоделството – велат агрометеоролозите од УХМР.

Share
Прочитај повеќе