Испратена екипа за теренско гаснење на пожарот на Галичица

Градоначалникот Константин Георгиески, како што информираат од општина Охрид, рано утринава бил на терен во подножјето на планината Галичица, каде што согласно заклучоците од вчерашниот состанок на Кризниот штаб на Општина Охрид, била испратена првата група која, како што информираат, иамал задача да направи увид на состојбата со пожарот и да делува каде што има потреба.

Share
Прочитај повеќе

Патот преку планината Галичица од утре отворен за сообраќај

Јавната установа Национален парк „Галичица“ соопшти дека прекинуваат градежните активности за реконструкција на коловозот на регионалниот патен правец Р 2332 Царина – спој со Р 1301 Охрид – Свети Наум, така што од утре завршува режимот на сообрајќај којшто беше определен до денеска и патот е слободен за секаков сообраќај.

Share
Прочитај повеќе

Ќе се рехабилитира коловозот на регионалниот пат Ресен-Охрид преку Галичица

На регионалниот пат Р-2332 Ресен – Охрид (преку Галичица) од 24 јули ќе почне рехабилитација на коловоз гребење и асфалтирање, информираат од ЈП Македонија пат.

Share
Прочитај повеќе