Bо Кратово дегустација на традиционални Кратовски гастрономски специјалитети

Традиционални јадења од Осоговскиот регион, к´цана сол од Шлегово, Кратовско, џем, слатко од смокви и сливи, пинџур, лутеница, нежиловски компир и жолто сирење се само дел од автентичните специјалитети од Кратовскиот крај кои беа презентирани на вчерашниот настан за промоција на гастрономските специјалитети во Кратово.

Share
Прочитај повеќе