Зголемено присуство на глодари по нивите во Тиквешко, земјоделци се жалат на штети

Зголемено е присуството на глодари по нивите во Тиквешко, земјоделци се жалат на штети во лозјата. Стефан Стојчев од кавадаречкото село Сопот, во изјава за МИА, вели дека забележал оштетувања на лозови прачки и кај житариците.

Share
Прочитај повеќе