ОН одлучи: 2021 година е година на овошје и зеленчук

Генералното собрание на ОН ја прогласи 2021 година за година на овошје и зеленчук. Целта е да се обединат производителите и потрошувачите со цел да се трансформира системот за храна.

Share
Прочитај повеќе