„Повардарие“ ќе го исплати долгот кон лозарите до 15 јуни

Годинава за лозарството ќе биде плодна. Грозје има многу, а се најавуваат и доста побарувања, истакнаа градоначалниците на Кавадарци, Росоман и Неготино по вчерашната средба со министерот за земјоделство Љупчо Николовски.
Според нив, се работи на утврдување на производствената цена.

Share
Прочитај повеќе

Пчеларите очекуваат добра година

– Пчелните семејства добро се развиваат поради што и предвидуваме дека ќе го достигнеме просекот од добрите години кога произведувавме по 25 – 30 килогрими. Ако временските услови дозволат, не е исклучено да произведеме уште повеќе, до 50 килограми, па дури и 100 колку што е максимумот кај нас, вели претседателот на Регионалниот пчеларски сојуз Менде Трајковски.

Share
Прочитај повеќе