Горат стрништата во Овчеполскиот и источниот регион

Земјоделците од Овчеполскиот, но и од целиот источен регион интензивно ги палат стрништата, со што се подготвуваат за претстојната пролетна сеидба на нивите. Но, запалените стрништа деновиве направија и големи штети на останатите земјоделци. Билтенот на СВР-Штип денеска нотира неколку пожари, во кои има големи материјални штети од запалените стрништа.

Share
Прочитај повеќе