Износ на субвенции за градинарско производство за 2020 година

Висината на директните плаќања за грав и спањак изнесува 20000 денари по ха односно 24000 денари по ха за земјоделски стопанства со пријавена површина од 1-5 ха.

Share
Прочитај повеќе

Исплатени субвенции за градинарски и овошни култури предадени во преработувачки капацитети

На сметките на  3.647 земјоделци, исплативме 229.5 милиони денари. Средства кој се свеж капитал во агро – секторот и кој ќе помогнат за зголемување на производството и површините – истакна Бабовски.

Share
Прочитај повеќе

Денеска се исплатија близу 255 милиони денари субвенции за градинарско производство

Денеска се исплатија близу 255 милиони денари субвенции на 11.828 земјоделци, за мерката за директни плаќања за градинарско производство во контролирани услови за пиперки, краставици и домати.

Share
Прочитај повеќе