Сообраќајот умерен по суви коловизи, без задржувања на граничните премини

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по суви коловози, со умерен интензитет на патните правци надвор од градските средини е умерен.

Share
Прочитај повеќе

Во април спроведени 15.365 инспекциски контроли

Официјалните ветеринари на граничните премини, во април годинава извршиле контрола на 5.342 пратки од увоз со 60.493.516 килограми храна од животинско потекло и живи животни. Вратена пратка од увоз како небезбедна во овој временски период е само една, и тоа путер, по потекло од Украина, заради потекло од објект кој не е на листата на одобрени. Уништени пратки нема. 

Share
Прочитај повеќе