Денес започна „Тиквешки Гроздобер“

Според програмата вечерва на градскиот плоштад настапува Слаткаристика, утре Некс тајм, Љубојна како и оркестар Џамбо Агушеви, а во недела српската пејачка Цеца.

Share
Прочитај повеќе

Кавадарци ги почна активностите за „Тиквешки гроздобер”

– Би било добро да се пријават сите кои имаат  интересни и оригинални идеи и предлози за збогатување на програмата на  „Тиквешки  гроздобер“. Сакаме да го подигнеме квалитетот на овој настан кој со децении се организира во градот на грозјето и виното и е негов своевиден заштитен знак, нагласуваат од Кабинетот. 

Share
Прочитај повеќе