Наводнувањето е еден од клучните услови за модерно и профитабилно земјоделско производство

-Ставењето во функција на хидросистемот „Дисанско Поле“, е од витално значење за земјоделците од овој лозарски регион, бидејќи наводнувањето е клучно за лозовите насади, за добивање на квалитетено грозје, за производство на нашето вино“, нагласи министерот Димковски.

Share
Прочитај повеќе