Брокула – природен лек против дијабетис

Oд секогаш се знаеле благодетите на брокулата, а сега според најновата студија, брокулата содржи состојка која може да им помогне на оние со тип 2 дијабетес подобро да го контролираат нивото на шеќер во крвта, потенцијално овозможувајќи нов третман за оваа болест.

Share
Прочитај повеќе