АХВ: За три години, двојно зголемена довербата на граѓаните

Денес, за само 3 години Агенцијата за храна и ветеринарство успеа двојно да ја зголеми довербата на граѓаните, но и довербата во институциите на Европската Унија. Со испитувањето спроведено од страна на ЕФСА “Евробарометар 92.3 Безбедност на храна” утврдено е дека степенот на довербата кон Агенцијата за храна и ветеринарство е двојно зголемен со 35%.

Share
Прочитај повеќе