Јаболката ќе се донираат на сиромашните семејства

-Ние како овоштари често пати бараме пари од државниот буџет да се издвојаат за наша помош и таа помош ја добиваме, но, сега сакавме да покажеме дека имаме јаболка и ќе донираме на сиромашни семејства и други организации кои се занимаваат со хуманитарни акции, рече Менде Ивановски, овоштар од Ресен.

Share
Прочитај повеќе

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат швајцарската амбасадорка Сибил Сутер Тејада и амбасадорот на САД, Џес Бејли.

Share
Прочитај повеќе

Преку „Храна за сите“ донирајте го вишокот храна за бездомниците

„Нашата мисија е да ја зачуваме храната, паричникот и планетата Земја и заеднички да ја вратиме изгубената вредност на храната. Таа треба да заврши во нашиот стомак, а не во канта за отпадоци“, вели Јане.

Share
Прочитај повеќе