Амбасадата на Словенија ќе биде стратешки партнер во заштитата на Дојранското Езеро

По неколкуте заеднички реализирани проекти до сега,било договорено во иднина главна цел на соработката да биде развојот на еко туризмот со интенција Дојран да стане првата еко туристичка дестинација во земјата.

Share
Прочитај повеќе

АХВ спроведе вонредни контроли во Охрид, Струга и Дојран

Во ек на летната туристичка сезона, инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство вршат вонредни, засилени контроли на операторите со храна во туристичките центри во земјава.

Share
Прочитај повеќе

ДИЗ: Пронајдени 123 рибарски мрежи во Дојранското езеро, одземени 29 килограми крап од угостителски објекти во Дојран

Од мрежите се извадени 5 килограми црвеноперка и 3 килограми караш. Поголемиот дел од мрежите бил наменет за лов на крап, но во ниту една мрежа не било констатирано присуството на крап.

Share
Прочитај повеќе