Намалено производство на шумски сортименти

Според податоците на Државниот завод за статистика, вкупното производство на шумски производи во државните шуми во второто тримесечје од 2018 година, во однос на второто тримесечје од 2017 година, е намалено за 0.1%. 

Share
Прочитај повеќе

Во 359 акциски контроли, одземени 510 метри кубни дрвна маса

– Заштитата на шумите како природно национално богатство е еден од приоритетите на оваа Влада. Во тесна соработка со Министерството за внатрешни работи изминатите шест месеци спроведовме 359 заеднички акциски контроли, а беа одземени 510 метри кубни дрвна маса, изјави Николовски.

Share
Прочитај повеќе