Eмина Таири од Тетово добитник на грант од 10.000 евра

Емина Таири е млада земјоделка од Тетово која применува органско производство за одгледување лешници. Нејзиниот насад на кој има 540 стебла лешник, се наоѓа во атарот на тетовското село Фалише.

Share
Прочитај повеќе