Забавен развојот на житарките, земјоделците да ги заштитат културите од силниот ветер

Влажниот бран што ја зафати земјава е предуслов за развој на болести, штетници и плевели во земјоделството, а силниот ветер кој се очекува некаде да надмине и 60 километри на час, може да предизвика сериозни штети, предупредуваат агрометеоролозите.

Share
Прочитај повеќе