Заев со земјоделци од Гази Баба и Арачиново: Обештетување на необештетените од невремето во 2016 и 2018

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, придружуван од заменик-претседателот на Владата за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и од министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, се сретна со Аднан Ајрула и уште неколкумина други претставници на Организациониот одбор на протести на земјоделците од општините Гази Баба и Арачиново.

Share
Прочитај повеќе

Заев: Следува инвестициски циклус од околу пет милијарди евра

Инвестиции во земјоделството и руралниот развој, нови пречистителни станици,  регионални фабрики за прибирање и обработка на отпад, канализациски и водоводни системи, училишта и градинки…

Share
Прочитај повеќе

Заев: Најголемо внимание треба да насочиме кон млекопроизводството и овчарството

„Последниве години и покрај одвојувањето на сериозни суми за земјоделците во вид на субвенции, останаа уште неколку земјоделско-сточарски гранки на кои треба дополнително да им се посветиме. Најголемо внимание треба да насочиме кон млекопроизводството и овчарството.

Share
Прочитај повеќе

Заев го посети семејството Вејселови, најголеми производители на тутун во Конче

-Не се жалиме од работата, само да се плаќа добро. Годинава имавме одличен откуп, дури половина од тутунот што го предадовме ни помина во прва класа и со тоа постигнавме просечна откупна цена од 240 денари, вели Ибраим Вејселов.

Share
Прочитај повеќе