Николовски: Со брзи измени на Законот и одлука, државата ќе го исплати долгот кон лозарите за грозје предадено пред неколку години

– Правна можност постои и со премиерот договоривме во четврток на посебна владина седница, оваа одлука да биде донесена, пред распишувањето на изборите. Веднаш по евиденцијата од страна на Инспекторатот и Платежната агенција, да се исплатат парите кон лозарите од над 1.5 милиони евра, рече министерот.

Share
Прочитај повеќе