Зголемен водостојот на реките Вардар и Црн Дрим

Повисоко ниво на водостојот во однос на просекот за февруари денеска имаат реките Црн Дрим кај Ложани и Вардар кај Јегуновце, Скопје и Велес.

Share
Прочитај повеќе

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се сити како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Согласно последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), водостоите на Охридското и на Преспанското Езеро се пониски од просекот за април, додека на Дојранското се повисоки.

Share
Прочитај повеќе

Зголемени водостоите на Охридското и Преспанското Езеро

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и Преспанското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера.

Share
Прочитај повеќе

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе

Зголемени водостоите на Охридското и Дојранското Езеро

Водостоите на Охридското и на Дојранското Езеро се повисоки за еден сантиметар во споредба со вчера, додека нивото на Преспанското Езеро е исто со вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе