Стартува првиот подготвителен проект од Зелениот климатски фонд

“Како акредитиран субјект за Зелениот климатски фонд, со широки познавања и искуство со ЗКФ низ целиот свет, ФАО има чест и задоволство да соработува со Кабинетот на Вицепремиерот за економски прашања и сите национални партнери за заедничка имплементација на овој важен проект кој ќе ги постави темелите на националните иницијативи за адаптација кон и ублажување на климатските промени преку идни проекти финансирани од Зелениот климатски фонд”, додаде Чадиковска.

Share
Прочитај повеќе