Се избраа најуспешните во областа на земјоделството за 2023 година

Во организација на земјоделското здружение „Современо Земјоделство,“ се одржа традиционалната манифестација „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“, за 2023 годин,  финансирана од МЗШВ. На најдобрите земјоделци им беа доделени признанија за успешност во производството и професионалност во работата.

Share
Прочитај повеќе

Се одржа манифестацијата за избор на најуспешни во областа на земјоделството за 2019 година

-Почитувани гости, драго ми е што сум дел од ваков настан, каде сите чинители од секторот се на едно место. Ние како министерство и понатаму ќе продолжиме да работиме во насока на осовременување на секторот земјоделство и да донесуваме мерки во корист на најважните-земјоделците, истакна заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Благе Цветковиќ.

Share
Прочитај повеќе

Манифестацијата „Најуспешни во областа на земјоделството“ ќе постане бренд и традиција во Пелагонискиот регион и државата

Првата и единствена од ваков вид манифестација за „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ се одржа на 20-ти септември во ресторан Вавилон, во Битола.  На манифестацијата учествуваа повеќе од 500 гости, од кои половината беа земјоделци -фармери, а половината беа компании – стопанственици од областа на земјоделството.

Share
Прочитај повеќе

Браниотис Костас: Посакувам побрз влез во ЕУ за да ги користите фондовите за развој на земјоделството

-Нашиот бизнис има 35 годишна традиција, а поголемиот развој започнува  со членството на Грција во ЕУ, поточно оттогаш бележиме  постојана нагорна линија. Денеска имаме  20 ха расадник со 1 400 000 овошни  садници од различни видови – вели Костас.

Share
Прочитај повеќе