Роеви од скакулци уништиja илјадници хектари пасишта на Сардинија

“Скакулците ова година уништија приближно 15.000 хектари пасишта во провинцијата Нуоро”, вели Микеле Арбау, од сардинскиот огранок на италијанската земјоделска задруга.

Share
Прочитај повеќе