Откупот на јаболка тече непречено, откупени 20.000 тони индустриско јаболко за само еден месец

Производителите на јаболка кои го предаваат своето производство кај регистрирани откупувачи кои вршат извоз, добиваат субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка.
Во период од носење на мерката, односно 12 октомври, до денес се откупени 20.000 тони јаболка. Ова докажува дека мерките на Владата и МЗШВ даваат реални резултати и вистински им помагаат на земјоделците.

Share
Прочитај повеќе

Индустриското производство лани со раст од 0,2 отсто

Намалувањето во секторот Преработувачка индустрија е резултат, пред сѐ, на намаленото производство на прехранбени производи, пијалаци, тутунски производи, облека и производство на други неметални минерални производи и производство на метали.

Share
Прочитај повеќе