Индов: Мостри ориз од неколку кочански оператори доставени на анализа

– Семето во овој случај не е увезено легално. Затоа, ќе ги продолжиме контролите. Наредниве денови ќе се истражува тоа. Уште не се знае за колку семе станува збор, утврдено е само дека кај повеќе производители има генетски модифициран ориз, рече директорот, потсетувајќи дека увоз на генетски модифицирано семе не е забрането, но мора да е со сертификат и декларирано. 

Share
Прочитај повеќе

Нов директор на државниот инспекторат за шумарство и ловство

Ејуп Јаја е назначен за вршител на должност директор на државниот инспекторат за шумарство и ловство.

Share
Прочитај повеќе