Возобновен Националниот контакт центар за економски мерки

Покрај контакт центарот, граѓаните може да се информираат за сите актуелни вести поврзани со коронавирусот Ковид 19, како и за економските и други мерки на Владата поврзани со справувањето и спречување на ширењето на коронавурусот на веб страницата koronavirus.gov.mk.

Share
Прочитај повеќе

Повеќе од половина од потрошувачите не ги читаат декларациите кога купуваат храна

Речиси за сите македонски потрошувачи (91 отсто), означувањето на храната, односно информациите напишани на пакувањето на храната и на пијалаците се важни. Педесет и еден отсто од нив сметаат дека се многу важни, а 40 отсто дека се важни, додека само 9 отсто од потрошувачите сметаат дека означувањето на храната не е важно.

Share
Прочитај повеќе