Бачовски: Апсорбцијата на средствата од ИПАРД 2 бележи рекордни бројки, а наскорo ќе се објави првиот јавен повик од ИПАРД 3

Апсорбцијата на средствата од ИПАРД 2 бележи рекордни бројки, а наскоро Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ќе го објави првиот јавен повик од ИПАРД 3 програмата

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Со новата ИПАРД 3 програма 210 милиони евра за модернизација на македонското земјоделство

Со ИПАРД 3 ќе се акредитираат 4 нови мерки: зголемен е прагот на минимални инвестиции, воведен е нов начин во обезбедувањето на потребната документација, со ИПАРД 3 се овозможува авансна исплата до 50% од договорот.

Share
Прочитај повеќе

Подигнете расадници за одгледување на цвеќе, украсни растенија и дрвја, преку ИПАРД 3: Механизација, системи за наводнување, опрема за контрола и заштита…

Како еден од приоритетните сектори во Мерка 7 – Диверзификација на фарми и развој на бизниси е алтернативното земјоделско производство во кое спаѓаат:

Share
Прочитај повеќе

Инвестирајте во рибници за производство на слатководна риба, преку Мерка 7 од новата ИПАРД 3 програма!

ИПАРД 3 програмата (2021-2027) која се очекува да стартува наскоро, овозможува пристап до фондовите на Европската Унија наменети за финансиска помош на земјоделството и руралниот развој.

Share
Прочитај повеќе

ЕК: Македонија да го прошири опсегот на ИПАРД 3 со барање нови мерки

Европската комисија (ЕК) препорачува Македонија дополнително да ги зајакне своите капацитети во ИПАРД структурите и да го прошири опсегот на ИПАРД 3 Програмата со барање нови мерки.

Share
Прочитај повеќе

Дебата за предизвиците во програмирањето и реализацијата на програмата ИПАРД III (2021 – 2027)

Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија денеска на платформата Зум, ќе биде домаќин на Работната група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11), која ќе ја одржи деветтата сесија на тема „Предизвици во програмирањето и реализацијата на програмата ИПАРД III (2021 – 2027)“, во организација на Европското движење.

Share
Прочитај повеќе