Институциите ќе подготоват акциски планови за реализацијата на ИПА 2 проектите

Владата на тематска седница што се одржа вечерва го разгледа напредокот на проектите финансирани преку ИПА 2 и проектите што се финансираат од меѓународните финансиски институции со прогрес за нивна реализација.

Share
Прочитај повеќе

Општина Битола во меѓународен проект со Општина Дибер од Албанија

Општина Битола и Општина Дибер од Албанија заеднички ќе аплицираат за меѓународен проект во рамки на програмата за прекугранична соработка, ИПА-2.

Share
Прочитај повеќе