Николовски: Денеска се исплаќаат субвенциите во делот на сточарството, а се подготвуваат субвенциите за тутунот

Денеска се одржа централниот настан за презентација на новите мерки за поддршка на малите производители на храна и пијалоци. о рамки на теренската информативна кампања на министерството за запознавање на земјоделците со новите мерки, а поддржан од Програмата за зголемување на пазарната вработливост (IME) финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски за динамиката на исплата на субвенциите: Следува исплата за ограничени можности, осигурување, саден материјал…

Агенцијата постапува по сите барања за финансиска поддршка. Законскиот рок за исплата на мерките од директни плаќања е 30.06. Јавноста ќе биде навремено информирана за сите исплати.

Share
Прочитај повеќе