Трајковски: Ќе се одзема роба и од нерегистрирани трговци на мало

Ќе има и одземање роба од нерегистрирани трговци на мало, изјави за МИА, директорот на Државен пазарен инспекторат, Горан Трајковски, истакнувајќи дека никој не е над законот.

Share
Прочитај повеќе

Државниот инспекторат за земјоделство, со засилени мерки против палењето на стрништа

Со цел да ја согледа состојбата на теренот и да се запознае со актуелните проблеми на лице место, вчера во посета на Кочани и на средба со градоначалникот Николчо Илијев беше Зоран Шапуриќ, директор на Државниот инспекторат за земјоделство.

Share
Прочитај повеќе

Наместо да го загадува воздухот, оризовата слама во Кочанско ќе ја чисти отпадната вода

-Ако со користењето на сламата во пречистителната станица се спречи нејзиното палење во нивите, не само што осетно ќе се намали загадувањето на воздухот туку и ќе се спречи уништувањето на природните живеалишта на живиот свет во регионот, а ќе се намали и деградацијата на хранливиот слој на почвата, вели Горан Миладинов, раководител на подрачната единица за земјоделство.

Share
Прочитај повеќе