Димковски: Откупот на тутун во Конче продолжува, нема простор за загриженост

-Јас ги информирав дека нема простор за загриженост и дека откупот ќе продолжи со планираната динамика согласно договорите со откупувачите, истакна Димковски.

Share
Прочитај повеќе

Конче е првиот успешно спроведен проект за консолидација на земјоделско земјиште во државата

На денешната средба во Општина Конче, Собранието на учесници во консолидацијата на земјоделското земјиште од истоимената општина, едногласно го изгласа предлог планот за распределба на земјоделско земјиште, како завршна фаза во постапката за консолидација во катастарската општина (КО) Конче

Share
Прочитај повеќе

Заев го посети семејството Вејселови, најголеми производители на тутун во Конче

-Не се жалиме од работата, само да се плаќа добро. Годинава имавме одличен откуп, дури половина од тутунот што го предадовме ни помина во прва класа и со тоа постигнавме просечна откупна цена од 240 денари, вели Ибраим Вејселов.

Share
Прочитај повеќе

Николовски и Заев меѓу тутунопроизводителите во Конче

Министерот Љупчо Николовски, вчера заедно со премиерот Зоран Заев, пред земјоделците во општина Конче го презентираа новиот модел на зголемено субвенционирање за тутунот, како и идните политики за развој на земјоделството.

Share
Прочитај повеќе