Се гради опточниот тунел на браната Речани кај Кочани

Во завршна фаза е пробивањето и изградбата на таканаречениот опточен тунел со низводен зафат, со што градежната оператива го реализира главниот хидројазол на новата брана Речани.

Share
Прочитај повеќе

Локализиран пожарот кај Кочани

Пожарот кај Кочани во текот на ноќта е локализиран и ставен под контрола. На одделни места во близина на селото Тркање од рано изутринава сѐ уште се забележува чад од огнот што зафати шумски појас и нискостеблеста вегетација во пречник од десетина километри.

Share
Прочитај повеќе

Голем шумски пожар над Кочани

Вчера попладне околу 16 часот избувна голем шумски пожар во подножјето на Осоговските Планини, на околу еден километар над Кочани.

Share
Прочитај повеќе

ОЈО – Кочани оцени дека нема законски пречки за изградба на мини хидроцентралата на Мала Река

Основото јавно обвинителство од Кочани оцени дека нема законски пречки за реализација на проектот за изградба на мини хидроцентрала на Мала Река кај браната Гратче.

Share
Прочитај повеќе

Нови дрвореди на влезот во Кочани

Сообраќајниот влез од западната страна на Кочани денеска доби нови дрвореди во заедничка акција за озеленување што ја реализираа Локалната самоуправа и компанијата „Синохидро корпорејшн лимитед“ – Пекинг, подружница Скопје.

Share
Прочитај повеќе

Загадување на Оризарска Река кај Кочани

Жители на селото Грдовци изутринава забележале промена на бојата на водата на Оризарска Река и на дел од одводните канали што поминуваат низ Кочанско Поле, по што реагираа до надлежните инспекциски служби во Општина Кочани.

Share
Прочитај повеќе

Обезбедени 1,5 милион денари за пробивање ридско-планински патишта во кочанскиот регион

За пробивање и расчистување на патиштата во ридско-планинскиот регион што се наоѓаат на оддалеченост до 30 километри од градот, локалната самоуправа на Кочани годинава ќе инвестира околу 1,5 милион денари.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Димковски на увид на земјоделските површини во Кочанско, кои настрадаа од невреме

Денеска, министерот за земјоделство, Трајан Димковски заедно со градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев, извршија увид во состојбата на земјоделските површини кои настрадаа како последица на невремето кое го зафати регионот на селата Горни Подлог, Долни Подлог и Грдовци во општина Кочани.

Share
Прочитај повеќе

Димковски присуствуваше на порибувањето на кочанската акумулација „Градче“

Во водите на акумулацијата беа пуштени околу 100 возрасни единки на крап, со тежина над 3 килограми. Порибувањето е наменско, во пресрет на натпреварот во спортско рекреативно риболовство, кој ќе се одржи од 24-26 јули и е во организација на здружението „Кочански рибари“ кое брои 420 членови од целата држава.

Share
Прочитај повеќе

Димковски оствари средба со здружението Бело Злато од Кочани

-Секогаш ми е задоволство да учествувам на вакви работни состаноци каде можеме да размениме предлози, да споделиме нови информации и искуства со цел секоја реколта да биде подобра од претходната, истакна Димковски. 

Share
Прочитај повеќе