Фестивал на храна и култура „Taste Krusevo“, од 27 до 29 септември

-Имаме многу содржини во Крушево и навистина имаме многу да понудиме. Ако цело лето имавме богата понуда за авантуристички спортови и чист воздух, еве сега на почеток на есента покрај авантурата преку „Taste Krusevo“ на посетителите им го нудиме вкусот на нашата храна и историското богатство на културните знаменитости. Ги поканувам сите граѓани од државата и надвор од неа да не’ посетат за овој фестивал и да ја дегустираат вкусната храна“- вели Христоски.

Share
Прочитај повеќе

Враќање на сончогледот на македонските ниви преку договорно производство и сигурен откуп

„Со оглед на тоа дека сончогледот е пролетна култура, се сее во март месец, а интересот е голем кај земјоделците во периодот што следи ќе има кампања за што поголемо информирање на земјоделските производители во март месец да се засеат поголеми површини од моменталните 2000 ха“, рече Николовска.

Share
Прочитај повеќе