Календар на активности за месец јули – Градинарство

Во месец јули продолжува грижата за градинарските култури кои се одгледуваат во оранжерии.

Share
Прочитај повеќе

Загревање на леите каде се одгледува расадот – апелираат агрономите

„Ако температурата падне на 10 степени или пониско доаѓа до пореметување, а на нула и до измрзнување. Задолжително температурите да се држат на 15 степени, а преку дента кога е сонце, на 25 степени.“ – вели Игор Ивановски – агроном.

Share
Прочитај повеќе