Лековито овошје кое не се прска

Љубиша Јовановиќ кој живее во околината на Ниш откако се излечил од рак на дебелото црево, почнал да одгледува гоџи бери. 

Share
Прочитај повеќе

Прва фарма на магариња во Македонија: Грам магарешко сирење колку грам злато

Првата фарма на магариња е отворена во октомври 2017-та година, во охридското село Велестово. Претпоставките на луѓето дека магарињата се најтврдоглавите и најглупави суштества експертите велат дека паѓаат во вода. Доаѓа времето кога магарињата нема да се користат само како пренесувачи на товар и за други работи во земјоделството. Наскоро тие ќе се привелигирани и од нив ќе се чека само нов приплод и млеко кое е скапо и барано на пазарот.

Share
Прочитај повеќе