Падна првиот снег во Малешевијата, Маврово, Крушево

Падна првиот снег во Малешевијата, Маврово, Ниже Поле, Крушево. Снежните врнежи се најизразени кај месноста Крива Круша во Пехчевско, каде од утрово интензивно паѓа снег, додека во останатите општини од Пијанечко-Малешевскиот регион Македонска Каменица, Делчево и Берово преовладуваат врнежи од дожд.

Share
Прочитај повеќе

МЖСПП почнува кампања за Малешевијата да стане заштитен предел

Под мотото „Да го зачуваме Малешево за идните генерации!“, Министерството за животна средина, заедно со со Македонското еколошко друштво, „Национални Шуми“ и со општините Берово и Пехчево, започнаа кампања за прогласување на Малешево за заштитен предел.

Share
Прочитај повеќе