Владата ја усвои Програмата за финансирање на земјоделски производители на храна за 2023 година

На денешната седница, Владата донесе одлука со која се усвои Програмата за финансирање на земјоделски производители на храна за 2023 година, информираше министерот Љупчо Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: За прв пат развиваме Програма за финансирање на мали производители на храна

Министерот Николовски гостуваше во емисијата „Македонија наутро” на МРТВ. Меѓу другото, Николовски зборуваше и за Програма за финансирање на мали производители на храна која за прв пат се развива во нашата земја.

Share
Прочитај повеќе