Создадена најголемата компанија за марихуана во светот

„Aurora“ плати околу 850 милиони долари за купување на „CanniMed“. Според аналитичарите, целта на овој договор е сериозното навлегување во сферата на медицинските производи создадени на база на марихуаната.

Share
Прочитај повеќе