Овоштарство – земјоделски календар за месец мај

Во мај се врши првото прскање против најопасниот штетник на црешата:
црешина мува. Раните сорти не се прскаат со инсектицид против овој штетник, затоа
што тој не ги напаѓа овие сорти.

Share
Прочитај повеќе