МЖСПП почнува кампања за Малешевијата да стане заштитен предел

Под мотото „Да го зачуваме Малешево за идните генерации!“, Министерството за животна средина, заедно со со Македонското еколошко друштво, „Национални Шуми“ и со општините Берово и Пехчево, започнаа кампања за прогласување на Малешево за заштитен предел.

Share
Прочитај повеќе